<
Hudiksvall
Centrum

Storgatan 51/Lastagegatan 4

Budgivning
Budgivningen har inte börjat.
 • Utgångspris
   
 • Bostadstyp
  Snart till salu
 • Antal rum
  6 rum och kök
 • Boarea
  199 Kvm
 • Tomtarea
  185 Kvm

Ett unikt boende!

Ibland får man tillfälle att hitta det där speciella huset med det centrala läget vid porten till den historiska stadsdelen Fiskarstan i Hudiksvall. Nu är ett sådant tillfälle!
Nästan 200 kvm boende med rymliga ljusa rum i två plan. Ett mycket välvårdat hus som både moderniserats och ändå har fina detaljer kvar från det ursprungliga.
Här bor man så centralt så det blir gångavstånd till allt i stan, inklusive tågstationen. Ändå har man en liten oas på innergården där solen hittar ner och bjuder på fina sittplatser både för frukost och middag utomhus. Ett stenkast bort ligger Hudiksvalls båthamn. Välkommen!

Bostaden

Den ursprungliga entrén hittar man på Storgatan 51. Den gamla stentrappan leder in genom dubbeldörrarna till den generösa ljusa hallen. 

Hallen har praktiskt klinkergolv och löper genom hela huset till utgången på baksidan och trädgården. 

Till höger om entrén finns köket. Det är ett modernt kök med fönster i två väderstreck och en generös köksö i mitten. Som gjort för stora middagar, mingel och matlagning. Förutom gott om bänkyta och förvaring finns här plats för matbord. Både kök, vardagsrum och matsal har genomgående ekparkett golv. 

Vackra dubbeldörrar leder till vardagsrummet till vänster om hallen. Ett mycket trevligt rum med en inmurad öppen spis som naturlig samlingsplats. Innanför vardagsrummet finner du matsalen och baksidan av den öppna spisen har öppnats så man ser den sprakande elden även härifrån. Detta rum skulle även kunna användas som sovrum om man vill ha det på entréplan. I dessa rum finns det gamla trätaket kvar, vitmålat och vackert. 

Mot innergården och entrén från Lastagegatan finns ett badrum med dusch, kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. 

Tvättstuga som utnyttjats maximalt med förvaringsutrymme från golv till tak samt tvättbänk, tvättmaskin och torktumlare. 

Trappan till övre plan finns i den stora hallen.

I övre plan får man en lugn känsla. Även här är det ljust och generöst med fönster men lite lägre i tak. Två mindre sovrum eller kontor med en del snedtak, fönsterkupor och gott om förvaring. Björkparkett på golven. 

Ett badrum med dusch även här, kakel och klinker. Dörren är en vacker gammal spegeldörr. 

Allrummet i övre plan har även det en öppen spis och ekparkett. 

Ett större masterbedroom med hel garderobsvägg och ekparkett.

Innergården

Lastagegatan 4 är inramad av fyra byggnader och får en väl skyddad innergård. Den del som hör till vår fastighet har dessutom ramats in med en insynsskyddande häck i Avenbok. Här har ägarna lyckats skapa hela tre små uteplatser för frukost, eftermiddagsfika och för middagen kan du sitta mot fasaden under markisen. Minimalt att sköta men ändå möjligt att njuta sommaren utomhus. 

Övriga utrymmen

I hyresfastigheten som ligger vidbyggd huset finns två förråd i källardelen som hör till detta hus. 

Det finns även en gemensam byggnad som nyttjas som cykelförråd och soprum. 

Lägesbeskrivning

Hudiksvall är en småstad med stora möjligheter och allt inom lämpligt avstånd. Det som överraskar de flesta är att du når allt från skolor, hav, affärer, restauranger, ishall och idrottsanläggningar samt naturen på bara några minuter. Dessutom har vi en egen skidanläggning för utförsåkning, skidstadion, havsbad med restaurang och ridanläggningar precis i ytterkanten. 

Till Gävle och Sundsvall är det ca 1h resfärd, till Stockholm ca 2,5h pendling och till fjällvärlden har du endast några timmar med bil. 

Havet ramar in staden och där byggs det just nu både fina bostäder och restauranger. En vacker skärgård och en central båthamn gör det också tillgängligt. 

LINDMAN 8, Övrigt

LINDMAN 8

Hall i entréplan, Övrigt

Hall i entréplan

Fina enhetliga golv, Övrigt

Fina enhetliga golv

Matsal med öppen spis, Övrigt

Matsal med öppen spis

Gott om ytor, Övrigt

Gott om ytor

Insynsskyddande grönska, Övrigt

Insynsskyddande grönska

En stund i skugga eller eftermiddagssol, Övrigt

En stund i skugga eller eftermiddagssol

Entréplan, Övrigt

Entréplan

Övre plan, Övrigt

Övre plan

Ansvarig Mäklare

Karina Henriksson

Kontakta mäklaren för visning
Bostadsfakta
Ekonomi