Hudiksvall
Stenberg 66
Utgångspris
Pris: 3 895 000 kr
Budgivning
Budgivningen har inte börjat.

GAMMELHÖNAN

Hönshuset från tidigt 1900-tal var det första huset vi renoverade på gården. Granne med hönshuset står ”gammel-huset” ett timmerhus utan panel från mitten av 1700-talet. Ytterdörren har stått emot sol, vind och vatten i 200 år, kanske längre. Trä är fantastiskt.

Länk till "https://www.stenberg-hudiksvall.se"
  • Bostadstyp
    Bostadsrätt
  • Antal rum
    3 rum och kök + sovloft
  • Boarea
    132 Kvm

Gammelhönan

Nu parar vi ihop dessa husklenoder till ett hus. En kombination av gammalt och nytt. Det timmer som går att återanvända blir ny ”panel” mot söder och öster. Vi hoppas också kunna återanvända något av de handblåsta fönsterglasen, en originalinnerdörr, kanske fler. Vi bygger ett nytt hus av massivträ med hålrum, i samma proportioner och på samma plats som originalhuset. En fantastisk kombination. Mellandelen som dockar ihop husen får samma gestaltning som de nya Liderhusen. De skapar tillsammans en ny årsring på gården.

I hönshuset hall, bad och sovrum. I nya gammelhuset allrum, öppet upp i nock. Ett sovrum. Och ett loft, ovanpå sovrummet. Mellanhusdelen domineras av kök på plan 1. Dörrar ut från köket till öster och väster. Morgon – och kvällssol. Glaspartier som sträcker sig över båda våningsplanen ger en osannolik rymd och närhet till naturen. Rådjuren som ”bor” på gården kommer att bli nyfikna. Köket är en dröm. Ljus från tre håll. Köksarbete kommer aldrig att vara tråkigt här.

Plan 2 har vi lämnat till fantasin. Sovrum? Retreat? Ljusinsläpp från tre håll skapar magik alla tider på året. Dusch/toalett kompletterar plan 2.

Gammelhönan, som vi döpt det nya huset till, blir verkligen unikt. Tre årsringar. Tre olika ytterväggar och samma typ av spaljéluckor som till Liderhusen. Luckorna fungerar som sol- och/eller insynsskydd. Öppna luckor märks knappt, stängda förändrar de gestaltningen av huset.  

 

Alla bilder

Allmän information

8 bostadsrättslägenheter, från 116 – 243 kvm. Konverterade från ett kulturarv med tillägg av nytt.

Vart hus har sin karaktär och sin historia. Tidsspannet är stort, över 300 år. Målsättningen att bevara varje byggnads identitet i den nya gestaltningen har resulterat i åtta unika lägenheter. En familj av starka individer som delar ett tydligt Stenbergs-DNA.

I månadsavgiften ingår alla kostnader. Värme, vatten kallt och varmt, all energi, bredband, sophantering och snöröjning. Dessutom kommer alla lägenheter att ha brand- och inbrottslarm, kopplat till Securitas. Lägenheterna i föreningen kommer att ha separat mätning på energi och varmvatten. I månadsavgiften ingår på förslag 30 kWh/kvm/år hushållsel och lika mycket energi för varmvatten. Beslut om exakt energimängd tar föreningen. Den föreslagna energin täcker ett normalbehov. Den föreslagna månadsavgiften är 340 kr/kvm/år. Den ekonomiska planen för bostadsrättsföreningen kommer, när den är godkänd, fastställa avgiften.

Läs mer om projektet på: https://www.stenberg-hudiksvall.se

Alla bilder

Kontakta mäklaren för visning
Jag godkänner Hälsinglands Fastighetsbyrås policy för behandling av personuppgifter. Läs mer
Ansvarig Mäklare

Mia Engström

Biträdande Mäklare

Ann-Sofie Lundvall

Bostadsfakta
Ekonomi