Havsläge Hudiksvall - Djupestrand

Tillsammans med Skålbo Förvaltning AB har vi fått förtroendet att förmedla nyproducerade bostäder inflyttningsklara under 2018.
10 st Strandvillor från 130 kvm. Alla med havsläge. 18 st bostadsrätter, hälften med stora takterasser.

Havsläge Parkhyllan - Håstaholmen Hudiksvall

Vi har fått förtroendet att förmedla nyproducerade lägenheter med fantastisk utsikt och möjlighet till båtplats. Inflyttningsklara under 2018 2-3,5:or moderna med öppna planlösningar och härligt ljusinsläpp med stora fönsterpartier mot vattnet. Takhöjd 2,7 m. Carport med förråd. Övernattningsrum i föreningen. 1-2 hus skall byggas tot 17-34 lägenheter.

Nyproducerade lägenheter med attraktivt centralt läge Hudiksvall

12 bostadsrättslägenheter, 2:or och 3:or. Moderna öppna planlösningar, stora balkonger och parkering till alla lägenheter. Kontakta Mäklare Mia Engström tel 070-375 75 36 för mer information.

Intresserad?

Kontakta karin persson

Så här går det till

1

Intresseanmälan

Ofta marknadsförs nya projekt och områden i tidigt stadie, i vissa fall kan det presenteras något år innan säljstart. Om man anmäler sitt intresse hos mäklare eller byggherren, förbinder man sig inte till någonting men på så sätt kan man få bra och tidig förhandsinformation om projektet och när det är dags för säljstart. I vissa fall även få företräde att teckna sig för köp.

2

Säljstart

När det närmar sig försäljningsstart kontaktas de som föranmält intresse. Information om projektet läggs ut på mäklaren och byggherrens webbplats. Som spekulant får du en bild av hur projektet kommer se ut när det är klart genom ritningar, skisser, planritningar och teknisk information. Nya byggprojekt kan även presenteras i särskilda visningslokaler i närheten av byggplatsen. I det här läget är det bra att se över sin finansiering och ta kontakt med sin bank för ett lånelöfte.

3

Sälja din nuvarande bostad

Det kan vara bra att redan i detta tidiga stadie, ta kontakt med en mäklare för att lägga upp en tidsplan inför en eventuell försäljning av ditt nuvarande boende. Men Hälsingland Fastighetsbyrås kostnadsfria tjänst steget före hjälper vi dig att förbereda allt det praktiska med försäljningen av din nuvarande bostad

4

Var med att påverka utförandet

Under tiden sin bostads byggt får man oftast vara med att välja material utöver den basstandrad som byggherren valt, mot en extra kostnad. Det kan röra sig om val av tapeter, skåpluckor, beställning av fler eluttag, möjligheterna är många och varierar mellan olika projekt. Du får oftast besöka en visningslägenhet där du kan se materialen på plats.

5

Besiktning

Några veckor före inflyttning kommer en oberoende besiktningsman att besiktiga din bostad. Då är det bra om du är med för att se att du har alla dina tillval på plats etc.

6

Upplåtelseavtal

Beroende på hur långt byggherren har kommit i processen med den ekonomiska planen för bostadsrättsföreningen, skriver man på ett förhandsavtal alt. Direkt ett upplåtelseavtal. Båda avtalsformerna är juridiskt bindande. När du gjort detta för bostadsrättsföreningen en kontroll av din ekonomi. Formell medlem blir du i bostadsrättsföreningen när du tecknat upplåtelseavtalet. Du får också information om slutbetalningen, som oftast betalas senast några dagar innan tillträdet.

7

Slutbesiktning

Någon månad innan inflyttning är det dags för slutbesiktning. En kvalitetsansvarig deltar för att, enligt plan – bygglagen, besluta om att ett godkännande av hela entreprenaden. Skulle något moment vara fördröjt informeras du om detta.

8

Inflyttning

Dags att flytta in! På tillträdesdagen är lägenheten städad. Nycklarna får du mot uppvisande kvitto att bostaden är finansierad. Som köpare blir du kontaktad av byggbolaget med en dag och tid för inflyttning. Detta är för att det ska gå så smidigt som möjligt för dig att flytta in.

9

Garantibesiktning

Garantibesiktning sker två år efter en godkänd slutbesiktning. Eventuella garantifel som upprätt under garantitiden noteras och åtgärdas. Efter garantitiden omfattas själva byggnaden av en byggfelsförsäkring som gäller ytligare åtta år efter att garantibesiktningen är genomförd.